Ik test de nekspeaker vier weken voor de Reviewclub.
*Dit is geen samenwerking en mijn review is onafhankelijk!
Ik gebruik de nekspeaker voor het thuiswerken en heb veel telefonisch contact voor mijn werk. Privacy is hierbij erg belangrijk. Daarnaast luister ik graag naar muziek tussendoor. Ik gebruikte eerder een koptelefoon en had nog geen ervaring met een nekspeaker en ik was erg benieuwd hoe deze zou bevallen. Hieronder deel ik mijn ervaring tot nu toe:
Pluspunten
- De nekspeaker is comfortabel om te dragen. Ik vergeet op den duur zelfs dat ik hem om heb.
- De speaker is spatwaterproof (IPX4)
- Hij verbindt erg snel en soepel via Bluetooth
- Het geluid klinkt als surround sound, wat een ervaring! Het is wel even wennen als je je hoofd draait, want dan hoor je het geluid maar door één oor. Het geluid zelf vind ik scherp, zowel met het afspelen van muziek, als tijdens gesprekken.
- Ik krijg terug van mijn gesprekspartners dat ze me met de nekspeaker beter kunnen verstaan dan via de microfoon van mijn telefoon (ook via WhatsApp bellen).
- Doordat ik de speaker de hele dag draag, hoef ik niet meer na te denken om een headset op te zetten als ik word gebeld. Heel handig voor een chaoot als ik!
- De bedieningsknoppen zijn makkelijk in gebruik, doordat je de icoontjes kunt voelen. Je kunt hiermee het volume, afspelen/stoppen van media en de microfoon bedienen.
Minpunten
- Ik vind het oplaadkoordje erg kort (zo’n 30 cm)
- Bluetooth werkt niet tijdens het opladen, waardoor je hem dan niet kunt gebruiken.
- Er zit geen oplaadpunt voor in een stopcontact bij.
- Hij is voor mij niet geschikt om te gebruiken voor mijn werk als ik met collega’s werk, omdat zij mijn gesprekken dan kunnen horen (privacy is in mijn werk heel belangrijk). Dit vind ik erg jammer.
Voor samenwerken of op kantoor werken is de speaker voor mij niet geschikt, maar voor alleen werken vind ik hem top en super handig! Ik ben erg verrast over de geluidskwaliteit en over de super kwaliteit van de microfoon. Mijn telefonische gesprekspartners en ik zijn erg blij met de nekspeaker!
Pluspunten
- Comfortabel
- Goede microfoon
- Surround sound
- Makkelijke bedieningsknoppen
Minpunten
- Gehorig voor anderen
- Kort oplaadsnoer
- Ontbreken van oplaadpunt voor in een stopcontact